“Kaliteli Bir Takım Değiliz'

Kardemir Karabükspor, Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasında sahasında Kayserispor’u tek golle geçerek, yenilmezlik serisini 6’ya puanını ise 20’ye yükseltti.

SPOR 8.12.2013 20:59:13 0
“Kaliteli Bir Takım Değiliz

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, “Genç bir takımız ve çok mücadele ediyoruz. Bir gerçeğimiz var kaliteli bir takım değiliz. Kalitemiz eksik” dedi.
Kafkas, bugün çok ağır hava şartı olduğunu ve oyuncularının iyi mücadele ettiğini söyleyerek, “Mücadelelerinden dolayı hem bizim hem de Kayseri takımının oyuncularını tebrik ediyorum. Çok ağır bir sahada oynandığı için mücadele gerektiriyordu. Şimdi önümüzde 3 maçımız var ve buradan maksimum puan almak istiyoruz. Bu köprünün altından çok soğuk sular geçer. Onun için alabileceğimiz maksimum puanları toplamak zorundayız. İkinci devre avantajımız var. İçeride 9 maç dışarıda ise 8 maç var. Bu bizim için avantaj. Çokta zorlu deplasmanlara gitmeyeceğiz. Ligin en iyi takımlarından birini yendik. Puan tablosu insanları yanıltabilir. Çok daha iyi puanlar alması gereken bir takım. Biz tedbiri elden bırakmadan alabileceğimiz maksimum puanları alacağız. Genç bir takımız ve çok mücadele ediyoruz. Bir gerçeğimiz var kaliteli bir takım değiliz. Kalitemiz eksik. Bu mücadeleyi bu ligin sonuna kadar devam ettirmeliyiz. Bu takıma iki tane kaliteli oyuncuyu katmalıyız” şeklinde konuştu.
Galatasaray’ın defans oyuncusu Danny ile ilgili çıkan transfer haberleri için ise Kafkas, “Benim ağzımdan ya da basın sözcümüz Ahmet Göbek’in ağzından duymadıysanız hiçbir şeyi teyit etmemiz mümkün değil” açıklamasında bulundu.
Takımın tek golünü atarak galibiyeti sağlayan Akpala ise, “3 puan bizim için çok iyi oldu. İhtiyacımız olan bir üç puandı. Haftalardır iyi oynuyoruz ve 3 puan aldığımız için mutluyuz” diye konuştu. 
Ligde uzun bir aradan sonra ilk defa forma şansı bulan Hamroun ise, “Hava şartlarından dolayı zorlu bir maçtı ve önemli olan tek şey 3 puandı ve bu şartlarda aldığımız için mutluyuz” dedi.

KAYSERİSPOR CEPHESİ
Kayserispor Teknik Direktörü Robert Prosenicke ise, ağır hava koşulları ve zeminin de çok ağır olmasından dolayı kendilerini çok etkilediğini söyleyerek, “Hava şartları bugün maalesef oyun kimliğimizin dışına çıkmaya itti. Bu tip durumlarda golü yediğimizden dolayı bu tür sahalarda defans yapmak hücum yapmaktan daha iyi. Saha sert ve çok ağır olduğundan ileri top taşımakta zorlandık. Pozisyon üretemedik. İyi oynadığımızı ve puana şiddetle ihtiyacımız varken, elimiz boş dönüyoruz. Bu maç bizim için geride kaldı ve önümüzdeki maçlarda elimizden gelen iyi puanları toplamaya çalışacağız” dedi.
Gökhan`ın atılması ile ilgili saha şartları ve zemin etkisi olduğunu düşündüğünü söyleyen Prosenicke, “Böyle bir hatayı yapabilecek bir oyuncu değildi. Çok rahat bir şekilde alıp kontrol edeceği bir topta sahanın da azizliğine uğrayarak rakibine sert bir müdahale yaparak atıldı. Salih’le alakalı olarak, hakemlerle diyaloğa girmemeleri noktasında defalarca uyardım. Ama maalesef içinde bulunduğumuz ortamla alakalı. Bir tülü istenilen puanların gelmemesinden dolayı gerginlik ve sinir takımın üzerinde hakim ve ona yenik düştüğünü düşünüyorum. Sonuç olarak iki oyuncumuzdan yoksun olarak sahaya çıkacağız” diye konuştu.
Kayserili Zurab, saha şartlarının çok ağır olduğunu söyleyerek, “İyi oynamaya gelmiştik. Pozitif skorla dönmek istiyorduk. İlk yarının sonunda yediğimiz gol morallerimizi bozdu. Özellikle hava şartlarının ağırlaştırması bizi oyuna döndürecek pozisyonları ve golü bulamadık. Bu maç bizim için geride kaldı ve bir sonraki maçta elimizden gelenin en iyisini yapmamız lazım. Üst üste iki maçımız iç sahada bunlardan en iyi puanları toplamalıyız” şeklinde konuştu.
Cleyton ise hava koşulları ve zeminin çok ağır olmasından dolayı iki takımın oyuncularının zorlandığını belirterek, “İki takım oyuncuları iyi mücadele verdi. Bu şartlar altında oynanan maçta golü bulan taraf çok fazla avantaj elde ediyor. Defans yapmak ve geride beklemek bu koşullarda avantaj. Biz maalesef o avantajı ilk yarının sonunda rakibe verdik. Ne kadar çabalasak ta çabalayalım geri döndürmek ve rakip kalede golü bulmak bizim için çok zordu” dedi.


Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °
Perşembe 13.9 ° / 3.5 °